Organisatie

Het leven veranderen van mensen met een verstandelijke beperking door middel van sport en hun sociale inclusie bevorderen. Dit is de missie van Special Olympics sinds de oprichting in 1968 door Eunice Kennedy Shriver, in de VS. 

En we kunnen zeggen dat het werkt! Sindsdien is Special Olympics een internationale beweging geworden die actief is in 193 landen, met meer dan 5,5 miljoen atleten met een verstandelijke beperking die deelnemen aan sporttrainingen en wedstrijden in verschillende olympische sporten, aan het Healthy Athletes Program en zoveel meer. 

Special Olympics Belgium telt vandaag 20 000 atleten en kan hun olympische dromen realiseren dankzij de steun van onze vele partners, sponsors, mecenassen, donateurs en vrijwilligers. Special Olympics Belgium wil tegen 2024 een “actor of change” worden voor een meer inclusieve samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking een actieve rol spelen. Sport, gezondheid en onderwijs zullen centraal bljven staan in onze initiatieven die we in steden en gemeenten zullen opzetten. Zo kunnen we het leven van 165 000 Belgen met een verstandelijke beperking verbeteren. 

Zie ook

Share :